Wat is een sportgel?

Als je regelmatig sport, dan ben je ongetwijfeld bewust van het feit dat je ook goed moet herstellen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om tijdens het sporten veel water te drinken, want tijdens het sporten verlies je meer vocht dan normaal. Tegenwoordig zijn daar ook allemaal middeltjes voor in het leven geroepen. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld zogenaamde energiegels. In dit artikel gaan wij wat dieper in op dit fenomeen. Eerst gaan we in op de vraag: wat zijn energiegels? Vervolgens gaan wij dieper in op de effecten van hardloop gels.

Sportgels hardlopen: wat is het?

Bij deze term denk jij wellicht aan iets wat je in je haar kunt doen, of op je lichaam moet smeren. Dit is echter niet het geval, want het betreft een voedingsmiddel. In principe kun je een sportgel vergelijken met eiwitrepen. Het voordeel is echter dat deze gels gemakkelijker mee zijn te nemen. Ze worden namelijk verkocht in kleinere verpakking. Er zijn bepaalde sporten waarbij je vrijwel geen zakken hebt, vanwege de sportkleding en dan kan een reguliere energiereep moeilijk om mee te nemen zijn. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een sport als hardlopen. Je hebt nu speciale gels voor bij het hardlopen. Tegelijkertijd wordt het ook vaak door wielrenners gebruikt.

Minder snel vermoeid raken dankzij een sportgel

Als jij een intensieve duursport aan het beoefenen bent, dan is de kans groot dat jij na verloop van tijd vermoeid raakt. Het vraagt namelijk veel van je lichaam. Dankzij een sportgel kun je dan weer energie krijgen. Ook kan gesteld worden dat een sport preventief werkt. Als je deze neemt, dan raak je minder snel vermoeid en kun je langer doorgaan met je training. Een sportgel is geen hartige snack of iets dergelijks, het is een vloeibaar, dik sapje. Het bestaat voornamelijk uit koolhydraten en eiwitten.

De voordelen en nadelen van sportgels

Een sportgel kent in vergelijking met andere supplementen zo zijn voordelen en nadelen. Een belangrijk voordeel hadden wij eerder in dit artikel al even genoemd. Een sportgel is namelijk zeer gemakkelijk mee te nemen, omdat het een vloeibaar goedje is. Een ander voordeel is dat je ook geen extra water hoeft te drinken, want water is al toegevoegd. Een belangrijk nadeel is dat een sportgel niet bekend staat om zijn lekkere smaak ook al kun je ze in verschillende smaken kopen. Je kunt ook last van je maag krijgen van een sportgel. Ontzettend vervelend als je een duursport beoefent. Kijk dus goed uit als je er een koopt en probeer het altijd uit.

Ook kan het lastig zijn om de verpakking te openen. Bijvoorbeeld als je zweethanden hebt door het sporten. Tegenwoordig heb je gelukkig ook een sportgel met draaidrop!