Spier herstel shake: wat zit erin?

Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat sporten hartstikke gezond is. Het zorgt ervoor dat je mentaal weerbaar bent. Tegelijkertijd voel jij je fitter na het sporten. Naast het sporten, is het ook belangrijk om goed op je voeding te letten voor een sterk herstel.

Als fanatieke sporter heb je in de regel namelijk meer voedingswaarden nodig dan iemand die weinig sport. Daarom gebruiken veel fanatieke sporters ook een spier herstel shake. Maar wat zit hier precies in en wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in.

Eiwitten in een spier herstel shake

Eiwitten zijn zeer belangrijk voor een fanatieke sporter. Eiwitten leveren namelijk essentiƫle aminozuren en dit zorgt voor snel herstel van de spieren. Het punt is dat fanatieke sporters meer eiwitten nodig hebben dan andere mensen. Soms kan het lastig zijn om aan deze eiwitten te komen.

Daarom nemen sporters regelmatig een herstel shake, zodat ze zeker weten dat ze aan de juiste hoeveelheid eiwitten op een dag kunnen komen. Eiwitten kennen overigens nog veel meer voordelen. Het zorgt niet alleen voor herstel van de spieren, maar helpt ook bij het opbouwen van de spieren. Bovendien verlagen eiwitten je stresslevel. Ook geven ze een gevoel van verzadiging, waardoor je niet constant een hongergevoel hebt.

Koolhydraten in shake voor sporten

Sport shakes zijn ook voorzien van koolhydraten. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat koolhydraten niet goed voor je lichaam zijn. Als je veel koolhydraten eet, kun je inderdaad meer vet opslaan. Tegelijkertijd brengen koolhydraten ook veel voordelen met zich mee. Dit geldt zeker voor fanatieke sporters.

Het is namelijk een zeer belangrijke energiebron voor fanatieke sporters. Het is vooral essentieel voor duursporten met een hoge intensiteit. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het lopen van een marathon, fanatiek zwemmen of een intervaltraining. Tijdens deze sporten wordt er een beroep gedaan op je koolhydraatreserve. Je kunt het vergelijken met benzine in de tank van een auto. Na het beoefenen van een intensieve sport is de tank leeg en moet deze weer aangevuld worden. Een shake kan deze tank weer bijvullen, zodat je goed de dag door kan komen na het sporten.

Heb jij een shake nodig?

Veel mensen vragen zich af of ze een shake nodig hebben. Het is lastig om dit goed te beantwoorden, aangezien dit volledig afhangt van je training, voeding en andere zaken. Het punt is echter dat een shake nooit kwaad kan. Het is vooral belangrijk voor het herstel en minder voor de opbouw van je spieren. Een supplement mag nooit een vervanging zijn van een gezond dieet. Een grote fout die veel mensen maken is de volgende: ze denken dat ze door het innemen van een shake minder natuurlijke eiwitten tot zich hoeven te nemen. Dat is echter een misvatting, want natuurlijke eiwitten zijn in de regel ook heel goed voor je lichaam. Je hebt ook verschillende soorten eiwitten. Eiwitten zitten namelijk in veel verschillende producten. Je hebt plantaardige eiwitten, maar eiwitten zitten ook in vlees.