Gezond bezig zijn, waar haal je de tijd vandaan?

Iedereen weet het, dagelijks hebben we een bepaalde hoeveelheid vitaminen en mineralen nodig. Je kunt ze op vele manieren binnenkrijgen, maar vers blijft toch het beste aanvoelen. Wist je dat het eigenlijk niet zo heel veel uitmaakt of groeten en fruit vers worden gegeten? Diepvriesgroente en fruit, maar ook blikken en potten zorgen voor ongeveer dezelfde voedingswaarde, blijkt uit onderzoek. Welke stappen kun je zelf op eenvoudige wijze nemen om fit en gezond te blijven, met behulp van aanvullende voedingssupplementen?

Vitamines en mineralen voor iedereen

Met de extra inname van vitaminen en mineralen -hetzij in de vorm van een kauwtablet, oplosbaar of in poedervorm- zorg je ervoor dat je geen vitaminegebrek oploopt. Een tekort aan specifieke vitaminen en mineralen kunnen nare gevolgen krijgen, waar we lang niet altijd van op de hoogte zijn. Heb jij het idee dat je soms best wel eens iets extra’s kunt gebruiken? Zorg dan dat je in ieder geval dagelijks multivitaminen binnenkrijgt. Neem liever een iets te lage dosering in dat geval, zo kun je de rest van je vitaminen mooi binnenkrijgen via je voeding.

Voeding en vitamines, waar haal je de tijd vandaan?

We willen best. En als we thuis zijn maken we heus wel eens een smoothie of een sapje. Maar tijdens werkdagen? Het schiet er maar al te vaak bij in. Hoe fijn is het dan wel niet om zelf je groente-fruit smoothie te maken via een shaker, zonder dat er daadwerkelijk groente en fruit aan te pas komt. Super simpel koop je bij een green-health shop als Orangefit je poeders om bijvoorbeeld een green juice te maken. De green juice staat erom bekend óntzettend lekker en voedzaam te zijn. Je vult de shaker met water, doet er enkele scheppen green juice bij (wat bestaat uit groente en fruit, en vol broodnodige vitaminen en mineralen), even flink schudden (mét de deksel er op!) en drinken maar.

Lastige eters een handje helpen

Op deze manier kun je hartstikke verantwoord even snel een green juice voor jezelf of anderen maken. En: ook heerlijk én verantwoord voor kinderen. Wedden dat zij ineens wél een green juice willen drinken? Want vooral jonge kinderen kunnen soms lastige eters zijn. Altijd zoeken we alternatieven om ze toch iets gezonds mee te geven, zoals de Yo Yo Bears fruitrolletjes (bestaande uit gedroogd fruit), of andere alternatieven. In dit geval is de green juice een dikke aanrader.

Afvallen met diet shakes

Met diet shakes kun je verantwoord afvallen. Gebruik dagelijks één shake als maaltijdvervanger. Dankzij de aanwezige eiwitten krijg je een goed verzadigd gevoel, wat er weer voor zorgt dat je niet telkens naar tussendoortjes neigt te grijpen. Eiwit is daarbij ook nog eens belangrijk voor je spieropbouw. Diet shakes bevatten uitgebalanceerde waardes aan koolhydraten, vitaminen en mineralen. Alles wat je nodig hebt om vitaal en fit door het dagelijks leven te gaan. Het afvallen met diet shakes zorgt ervoor dat je de dieetperiode gemakkelijk doorkomt, zonder je slap te voelen. Je lichaam moet immers wennen aan minder voeding inname en suikers.

Waarom een eiwit shake nemen na het sporten?

Waarom gebruiken zoveel mensen eigenlijk eiwit shakes na het sporten? Eiwitten zorgen voor zowel spieropbouw als spierherstel na het sporten. Doordat eiwit shakes heel makkelijk zijn te maken (het vergt niets meer dan water te mengen met poeder) is het gewoon een effectieve en handige manier om snel eiwitten binnen te krijgen.

Werken aan je gezondheid was nog nooit zo gemakkelijk als tegenwoordig. Je staat er niet alleen voor, samen met hoogwaardige aanvullende voedingsproducten, die voldoen aan de vereisten van deze tijd, zorg jij voor je dagelijkse behoefte.