Fit recepten: wat eten voor of na fitness?

Sporten, en dus ook fitness, vergt de nodige energie van jouw lichaam. Voeding speelt een belangrijke rol in de sportieve resultaten en in het halen van jouw doelen, iets wat vaak onderschat wordt. Je hoort onder sporters en sportinstructeurs dat spieren gemaakt worden in de keuken en dit klopt ook echt. Je mag nog zoveel uur in de sportschool doorbrengen als je wil, als je voeding niet goed zit, zal je dit zien in je resultaten en je uithoudingsvermogen en dat zou natuurlijk jammer zijn voor alle inspanningen die je fysiek doet.

Voor de fitness

Voor de fitness is het belangrijk dat je jouw lichaam voorziet van de nodige energie, maar wel op een manier dat je hier geen hinder van ondervindt tijdens het sporten. Een lunch voor de fitness met een gedoseerde hoeveelheid koolhydraten en eiwitten zal je beter door de training helpen omdat je door de koolhydraten en eiwitten aan de ene kant voldoende energie krijgt en aan de andere kant verzuring tegenhoudt.

Tijdens de fitness

Je ziet in de sportschool vaak mensen met drinkbussen, eiwitrepen, bananen en zelfs kleine maaltijden. In de fitness een maaltijd nuttigen is eigenlijk niet nodig. Voldoende drinken tijdens je training is wel van groot belang om je vochtreserves op peil te houden en uitdroging tegen te gaan.

Alleen bij zware trainingen, kan eten helpen het uithoudingsvermogen te verbeteren. Bananen zorgen voor een instant toevoer aan energie, eiwitrepen helpen bij een sneller herstel van de spieren.

Na de fitness

Na de fitness is het volkomen normaal dat je een hongergevoel hebt. Je lichaam snakt ernaar om de energie die je verbruikt hebt terug aan te vullen. Hier schuilt echter voor velen een gevaar in om een deel van de training teniet te doen door overdadig te gaan eten en niet de juiste voedingsmiddelen te nuttigen. Na een training zijn vooral eiwitten zeer belangrijk omdat ze helpen bij spieropbouw en spierherstel. Koolhydraten moeten in tegenstelling tot voor de fitness hier beperkt worden.

Fitness in combinatie met gezonde en evenwichtige voeding zorgt ervoor dat jouw lichaam mooi in balans komt. Je spieren sterken aan, je vetpercentage vermindert en je uithoudingsvermogen verbetert. Niet alleen fysiek zal je het verschil voelen, ook mentaal zullen de voordelen je opvallen.

Fit recepten gebruiken

Fit recepten helpen je om te kiezen voor de juiste voeding op de juiste momenten en in de juiste hoeveelheden. Alle nodige voedingsmiddelen worden zo gedoseerd dat ze voor de best mogelijke resultaten zorgen. Laat je trainingen dus niet het gewenste resultaat missen door onvoldoende aandacht aan jouw maaltijden te besteden.

In het begin zal het wat zoeken worden, maar je zal zien dat je na verloop van tijd als vanzelf naar de fit recepten grijpt en de goede keuzes maakt. Net als het opstellen van een trainingsschema helpt het opstellen van een voedingsschema je om je doelen te behalen en je grenzen te verleggen.