Thuis sporten? Ontdek deze tips!

De coronatijd zorgt ervoor dat veel sportscholen dicht zijn. Maar dat betekent niet dat je stil hoeft te zitten. Je kunt ook heel goed thuis sporten! En met de tips in dit artikel wordt thuissporten nog makkelijker. Misschien ontdek je wel dat thuis sporten juist veel leuker is! 

Tips 1: maak gebruik van online workouts

Wanneer je thuis wilt gaan sporten, dan kun je op zoek gaan naar een online trainingsprogramma. Je kunt een workout thuis heel eenvoudig via de televisie afspelen. Op YouTube staan heel veel filmpjes met verschillende workouts die je gratis kunt afspelen. Zoek een workout die goed bij je past. Bedenk wat je wilt trainen en combineer verschillende workouts thuis. En de leukste online workouts doe je gewoon nog een keer!

Tip 2: gebruik huishoudelijke artikelen als fitnessattributen

Wanneer je het sporten thuis steeds een stukjes intensiever wilt maken, dan is het gebruik van fitnessattributen aan te raden. Dat lijkt een grote uitgave, maar niets is minder waar. Vaak heb je stiekem al veel attributen in huis waarmee je makkelijk kunt fitnessen. Zo kan een stoel als fitnesstoestel dienen wanneer je step-ups of mountain climbers wilt doen. Een gevuld waterflesje kun je bijvoorbeeld gebruiken als gewichtje. Dit klinkt misschien raar, maar je bent er sneller aan gewend dan je zult denken. Door het te proberen word je steeds vindingrijker en je zult zien dat thuis fitness prima te doen is en zelfs nog leuk is ook.

Tip 3: zorg voor een comfortabele outfit

Een valkuil bij het thuissporten is, dat je het iets minder serieus neemt. Wanneer je naar de sportschool gaat, zorg je voor een mooie en comfortabele outfit. Wanneer je thuis gaat sporten lijkt dit opeens niet meer belangrijk. Neem jezelf en het sporten serieus en sport dus niet in je pyjama, maar draag goede sportkleding. Het gaat om de functionaliteit en niet om het uiterlijk, je bent tenslotte toch thuis.

Tip 4: beloon jezelf

Sporten, zowel in de sportschool als thuis, kan een hele grote drempel zijn. Niet voor iedereen is dit altijd een leuke bezigheid. Houd daarom je doel in gedachten en beloon jezelf na afloop op een gezonde manier. Dat mag gelukkig wel in deze coronatijd.

Genoeg redenen en ideeën om thuis te gaan sporten. Go for it!