Sportsupplementen, gebruik jij ze al?

Ongetwijfeld ken je het beeld wel van mensen in de gym of op het sportveld die steevast een shake, reep of gel bij zich hebben voor tijdens het sporten. Misschien denk je wel dat dit enkel voor geoefende en fanatieke sporters bedoeld is, maar niets is minder waar. Sportsupplementen en fitness-supplementen kunnen voor iedere sporter een meerwaarde betekenen. Lees hier waar je zoal kunt voor kiezen.

Eiwitshakes/eiwitrepen

Wie gezond en evenwichtig eet, haalt al heel wat eiwitten uit de dagelijkse voeding. Als je gaat sporten echter, is het zeker goed om wat extra eiwitten toe te voegen en dit kan je doen door een lekkere shake of reep mee te nemen. Je lichaam wordt onmiddellijk voorzien van extra eiwitten en dat zorgt voor een betere spieropbouw en een sneller herstel.

Pre workout

Een goede pre workout zorgt ervoor dat je tijdens het sporten net dat beetje verder kunt gaan. Neem dit supplement ongeveer een half uur voor je gaat sporten en je zult merken dat je energiepeil en uithoudingsvermogen aanzienlijk hoger zullen liggen, mooi meegenomen toch?

Pre workouts vind je in de vorm van poeder dat je aan water toevoegt, een sportdrank dus met voornamelijk cafeĆÆne, BCAA, taurine, creatine en arginine op de ingrediĆ«ntenlijst. Ook ideaal voor wie het wat aan moed ontbreekt om de training te beginnen, met je pre workout heb je er direct zin in door de extra energie die je krijgt.

BCAA’s

BCAA’s kun je gebruiken in de vorm van een sportdrank. De drie belangrijkste aminozuren voor spieropbouw en -behoud werden hierin samengevoegd om je extra energie te geven uit de omzetting van de aminozuren. Voor wie tijdens het sporten vaak last heeft van verzuring in de spieren, zijn BCAA’s zeker een aanrader.

Creatine

Vooral voor krachttrainingen is creatine een echte meerwaarde. Je kunt hiermee namelijk je oefeningen langer aanhouden of meer reeksen doen, wat natuurlijk op zijn beurt leidt tot meer resultaten. In tegenstelling tot veel andere supplementen neem je creatine best dagelijks in en niet enkel tijdens het sporten. Op die manier kan je lichaam geleidelijk aan de nodige reserves opbouwen die nodig zijn voor die extra boost.

Multivitaminen

Een gezond lichaam is essentieel voor goede sportprestaties. Door het nemen van multivitaminen voorzie je jouw lichaam van alle vitamine en mineralen die het nodig heeft voor een optimaal functioneren van de spieren. Zie het eerder als een mooie aanvulling op gezonde maaltijden.

Welke sportsupplementen jij wilt gebruiken, kies je uiteraard helemaal zelf en zal veel afhangen van de frequentie en intensiteit van jouw trainingen. Heb je het gevoel dat jij nog wel een duwtje kunt gebruiken? Geef fitness supplementen zeker eens een kans en breng je prestaties naar een hoger niveau.