Smartengeld na een fout in de sportschool

Smartengeld wordt uitgekeerd als je na een ongeluk of misdrijf ernstig, langdurig of blijvend letsel hebt. Ook bij een ongeluk in de sportschool kan dit aan de orde zijn. Uiteraard alleen als je zelf niet schuldig of nalatig bent. Je kunt een claim voor smartengeld het beste laten indienen door een ervaren letselschade jurist. Hij of zij weet hoe je dit moet aanpakken, zodat de kans op succes een stuk groter is.

Wanneer is smartengeld aan de orde?

Als je bij het trainen in de sportschool ten val komt of een ernstige blessure oploopt, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Als dit komt doordat het niet goed geregeld was op de sportschool of iemand anders een fout maakt kun je hiervoor een gespecialiseerd kantoor in de arm nemen zoals B&O Letselschade. Zij hebben meer dan 25 jaar ervaring en zijn goed bereikbaar voor je. Omdat dit vandaag de dag vrijwel altijd telefonisch of via e-mail gaat hoef je dus niet per se te kiezen voor een kantoor in of nabij je eigen woonplaats. Ze werken sowieso landelijk en bezoeken je ook thuis. Dat maakt de keuze natuurlijk een stuk makkelijker. 

Op welk bedrag kan ik rekenen?

De hoogte van de uitkering letselschade na een ongeluk in de sportschool hangt van een aantal factoren af. Wat is er precies gebeurd? In hoeverre is de sportschool hiervoor aansprakelijk? Bovenal is van belang wat de gevolgen zijn. Blijvende invaliditeit is natuurlijk een stuk erger dan letsel dat hopelijk weer relatief snel achter de rug is zoals een verzwikte enkel of een gebroken pols. 

Moet ik direct mijn claim indienen?

Letselschade overkomt en overvalt je. Je hoofd staat er ook niet gelijk naar om dan je schade te claimen. Doe het wel zo snel mogelijk omdat er soms onderzoek ter plaatse nodig is. Een ervaren jurist kan je hierover adviseren. Door de feiten op een rijtje te zetten wordt vaak al snel duidelijk of een claim voor een schadevergoeding kans van slagen heeft. Het is zeker de moeite waard om dit te bespreken als je door een fout in de sportschool letsel hebt opgelopen.