Schouders trainen: de beste oefeningen

Eerder schreven we al een artikel met tips voor de beste biceps oefeningen. Maar voor een mooi bovenlichaam is het ook belangrijk om je schouders te trainen. Tijdens het sporten zijn er allerlei mogelijkheden om je schouders te trainen en spiermassa op te bouwen. Schouder oefeningen zijn onmisbaar omdat het grote spiergroepen zijn die zorgen voor veel kracht en een sterke uitstraling. De schouderoefeningen die zorgen voor het beste resultaat zetten we daarom voor je op een rijtje.

Military Press

Eén van de meest veelgebruikte en beste schouder oefeningen is de military press. Dit doe je met een halter met gewichten. De barbell halter zorgt voor extra spieren. Hierbij wordt de voorkant van je schouders getraind. Je start door de barbell tegen je borst aan te houden en deze omhoog te drukken. Tijdens het proces houd je de palmen van je hand naar je toe gericht. Hierdoor komt het gewicht op de juiste spiergroepen terecht waardoor de ze worden versterkt.

Dumbbell Lateral Raise

Deze oefening wordt met dumbbells uitgevoerd. Naast de schouderspieren worden ook rugspieren aangesproken door de oefening waarbij je een mooie V-vormige rug ontwikkelt. Het gewicht is naar keuze wat je op het moment aankunt. In de startpositie sta je recht en houd je de dumbbells langs je lichaam. Ook de handpalmen zijn richting het lichaam gericht. Je lift de dumbbells omhoog. Dit herhaal je meerdere keren afhankelijk van je trainingsschema.

Cable Front Raise

Met deze kabel training train je eveneens je schouder spieren aan de voorkant. De voeten zet je neer ter hoogte van je schouders. Je knieën zijn licht gebogen. Met een soepele maar gecontroleerde beweging trek je het handvat van de kabel naar voren. Span je rug altijd recht aan en druk je schouders naar achteren tijdens deze workout. De positie die horizontaal naar voren wijst houd je een paar seconden vast. Daarna laat je de kabels langzaam in de startpositie vallen.

Dumbbell Shoulder Press

Met deze oefening train je het midden van de spieren van je schouders. Dit doe je in combinatie met een fitnessbank met rechte rugsteun. Je gaat hierop zitten en drukt je armen vanuit de startpositie omhoog op verticale wijze. De handpalmen richten zich naar buiten. Op hoogte houd je even vast voordat je weer langzaam omlaag gaat tot hoofdhoogte met de dumbbells.

Kortom, met al deze oefeningen kun je jouw schouders keer op keer trainen. Het is daarbij goed om af te wisselen met de verschillende schouderoefeningen. Hierbij houd je jouw lichaam dus in topconditie!