Het gebruik van pre-workout supplementen

Ben jij een fanatiek sporter en wil jij effectief aan de slag met opbouwen van meer kracht, uithoudingsvermogen of spiermassa? Dan kun je natuurlijk hard trainen. Maar we weten allemaal dat het lang duurt voordat je resultaat ziet, daarom gebruiken veel sporters shakes en supplementen. We weten al dat het slim is om na het sporten een eiwitshake te drinken zodat je spieren sneller herstellen. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een pre-work out shake?

Een pre-workout shake heeft hetzelfde effect als een shake na het sporten. Het zorgt ervoor dat je meer focus, energie en uithoudingsvermogen krijgt. Niet alle pre-workouts zijn hetzelfde. Zo zorgt de ene ervoor dat je beter herhalingen kunt doen, terwijl de andere de vermoeidheid op afstand houdt. Daarnaast zijn er verschillende soorten en verschilt het per sport welke de beste pre-workout is.

Wat is een pre-workout shake?

Voordat we uitleggen wat de beste pre-workout is, is het handig dat je weet wat een pre-workout is. Het zijn supplementen die sporters gebruiken als aanvulling op een gezond voedingspatroon. De supplementen bestaan uit een variatie van ingrediënten zoals cafeïne, creatine, verschillende soorten aminozuren.

Daarnaast bevatten ze nog andere energie boostende ingrediënten zodat sporters hun fysieke prestaties kunnen verbeteren. Je hebt ze in poeder- en capsulevorm. Pre- workouts zijn niet alleen populair onder krachtsporters, naar ook voetballers, yoga’ers of hardlopers vinden het prettig om deze supplementen te gebruiken.

De beste pre-workout voor hardlopen en cardio

Ben jij een hardloper of volg je cardiotraining? Dan is creatine een belangrijk ingrediënt voor jou. Creatine zorgt ervoor dat spieropbouw sneller mogelijk is. Wil je profiteren van de prestatieverhogende effecten die creatine biedt, dan moet je wel ervoor zorgen dat je minimaal 3 gram hiervan binnen krijgt. Daarnaast kunnen vitamines en mineralen een belangrijke bijdragen leveren aan energie vrij maken.

Zo bevordert vitamine B3 de energiestofwisseling. Daarnaast kan cafeïne, taurine en vitamine B12 ook goede ondersteuning bieden. De stof bèta-alanine helpt je om setjes van 12 of meer herhalingen goed vol te houden. Wil jij fysieke prestaties verhogen met een hoog intensieve oefeningen, dan kan een pre workout met deze ingrediënten helpen als een goede booster.

Een pre-workout voor voetbal

Hoewel supplementen en pre-workout shakes vooral worden gebruikt tijdens krachtsport of cardio kan het ook voor voetballers een goede optie zijn. Voetballers lopen lange afstanden welke worden afgewisseld met korte, explosieve inspanningen. Een goede pre-workout voor voetballers beschikt dan ook over citrulline bevat.

Citrulline zorgt ervoor dat de spieruithouding wordt verhoogd. Zo kunnen voetballers een lange wedstrijd met verlenging makkelijk uitzitten. Daarnaast zijn ook de stoffen creatine, taurine en beta alinine goed voor voetballers. Deze zorgen voor betere spierherstel en het leveren van betere prestaties.

Er zijn veel verschillende pre workouts en alle hebben een andere samenstelling van stoffen. Het is dus slim om verschillende pre workouts te proberen en te kijken welke het beste bij jou past. Met een pre workout kun jij je lichaam goed voorbereiden op een inspanning.