Personal training Almere ziet stijging in populariteit dankzij corona pandemie

Personal training in Almere was al hot, maar in de tijd waarin sportscholen bij wijlen gesloten zijn schakelen steeds meer sporters de hulp in van een persoonlijke coach. Tijdens de pandemie zijn we minder gaan bewegen en meer gaan eten. De gevreesde corona kilo’s zijn bij menig mens de reden om te beginnen met sporten. Waar moet je eigenlijk op letten, en hoe kan personal training daarbij helpen?

Personal training en corona

Ruim twee jaar waren sportscholen dicht. Veel trainingen verplaatsten zich naar buiten. Omdat de toegestane groepsgroottes ook steeds kleiner werden, werd het lastiger om groepslessen door te laten gaan. Een gat in de markt voor het reeds populaire personal training: individueel sporten met begeleiding in een tijd waarin gehamerd wordt op gezondheid. Steeds vaker maakt men gebruik van personal training in Almere om tot een gezondere lifestyle te komen.

Te fanatiek beginnen werkt averechts

De grootste valkuil voor sporters? Te enthousiast beginnen. Dat is doorgaans te merken in de eerste maand van het nieuwe jaar, wanneer sportscholen overrompeld worden door kersverse leden. Die gaan maar al te fanatiek van start en zijn vaak ook snel weer verdwenen. Dat kan zijn omdat de training niet het juiste resultaat geven, er weinig voortgang te zien is, of omdat de motivatie wegebt. Het is daarom essentieel om een plan te maken, het liefst met een coach. Die kan je precies vertellen of je doelen te ambitieus zijn. In overleg met een personal trainer komt een speciaal programma tot stand. Die is helemaal op maat gemaakt afhankelijk van jouw einddoel.

Je trainer is je vriend

Een personal trainer is er ook om te voorkomen dat je halverwege je sport avontuur opgeeft. Het hebben van een stok achter de deur is een van de meest voorkomende redenen om persoonlijke begeleiding in te schakelen. De interactie met je coach zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en meer uit je oefeningen haalt. Het is bij sporten belangrijk dat je de activiteiten leuk vindt zodat je trainen niet als straf gaat zien, maar als extra hobby. Een band tussen jou en je trainer is hierbij van cruciaal belang.

Groter aanbod aan personal training in Almere dan ooit tevoren

De term personal trainer is in Nederland niet gereguleerd. Dat wil zeggen dat iedereen zich een personal trainer mag en kan noemen, ongeacht diploma of ervaring. Het aanbod aan personal trainers is de afgelopen vijf jaar verdubbeld en het kan lastig zijn om een goede trainer te vinden.

Let daarom bij het kiezen van een coach op vakbekwaamheid. Professioneel trainen draait niet alleen om het correct uitvoeren van oefeningen maar ook om kennis van anatomie, mentaal welzijn en fysieke gezondheid. Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die trainers kunnen volgen, maar ze zijn er dus niet toe verplicht.

Dat wil overigens niet zeggen dat je alleen kan kijken naar gediplomeerde trainers. Er zijn voldoende personal trainers die zelf ook op hoog niveau hebben gepresteerd, maar geen specifiek diploma bezitten. Wil je focussen op cardio of heb je de droom om een marathon te lopen? Kijk dan naar coaches met ervaring of expertise in hardlopen. Ga je voor krachttraining? Dan kan je het beste kiezen voor een (oud-)kickbokser.

Zo vind je jouw ideale personal trainer

Iedereen sport op een andere manier en op een ander niveau. Zo heeft ook iedere personal trainer een eigen aanpak. Het kan zijn dat niet iedere aanpak voor jou werkt. Schroom dus niet om een intakegesprek of proefles aan te vragen. Zelfs daarna kan je nog aangeven dat je liever onder begeleiding van een andere trainer doorgaat.

Een goede band met je personal trainer is enorm belangrijk. Je moet de ander vertrouwen en je gemotiveerd voelen om te presteren. Je trainer is er om je te informeren, bij te staan en je aan te sporen het beste uit jezelf te halen. Daar mag het ook best gezellig bij zijn. Misschien heb je een trainer nodig waar je veel mee kan lachen, of wellicht motiveert het jou meer om strenger gecontroleerd te worden. Zoek personal training in Almere waar jij iedere keer met zelfvertrouwen heen gaat en met een voldaan gevoel naar huis van gaat.

Aan de slag met personal training in Almere?

Klaar om zelf de strijd aan te gaan? Wil je afvallen, fitter worden, of heb je een specifiek doel voor ogen? Een personal trainer in Almere kan je daar het beste bij helpen. Dergelijke trainers kunnen je voorzien van passend advies en onder hun toeziend oog kun je meer uit je sportprestaties halen. Zo ben je verzekerd van snel en blijvend resultaat en heb je het nog naar je zin ook!