Fitter worden zonder sportschool

Om fitter te worden hoeft je niet per se naar de sportschool te gaan of bij een sportvereniging te zitten. Fitter worden zonder sportschool kan lekker vanuit huis op een laagdrempelige manier. Zo kan je op verschillende manieren fitter worden. Je kan er voor kiezen om je eetpatroon aan te passen. Of een crosstrainer aan te schaffen. Ook zijn er diverse programma’s waarbij je begeleid wordt door een online coach. Zo kan je op een relatief eenvoudige manier vanuit je eigen huis work-outs doen.

De voordelen van thuis sporten

Sporten thuis kan gewoon vanuit de woonkamer. Wanneer je thuiswerkt kan je gewoon in de pauze even sporten. Je hoeft jezelf niet voor te bereiden om naar de sportschool te gaan. Je kan lekker onopgemaakt in oude kleding een work-out doen. Ook de reistijd gaat vaak al verloren. Veel mensen zijn aan een simpel sportschool bezoek al 2,5 uur kwijt. Ook gaat niemand onopgemaakt naar de sportschool. In tegenstelling zelfs. Mensen kopen kleren speciaal voor de sportschool en zorgen ervoor dat zij er goed uitzien in de sportschool. Dit maakt de drempel vaak onnodig hoog. Alle voordelen op een rijtje:

  • Geen voorbereidingen
  • Eenvoudig, laagdrempelig
  • Geen reistijd
  • Uiterlijk vertoon

5 Tips om te starten met thuissporten

1 Stel jezelf een doel.
Trainen zonder doel is als koken zonder recept. Het is lastig. Om jezelf gemotiveerd te houden kun je het beste kiezen voor een specifiek doel. Over een maand wil ik 20 keer kunnen optrekken, of ik wil elke maand één kilo afvallen.

2 Beloon jezelf wanneer het doel gehaald wordt.
Wanneer je je gestelde doelstelling behaalt, mag je jezelf belonen. Afhankelijk van je doel. Wanneer je af wilt vallen, ga je jezelf natuurlijk niet belonen door te eten. Maar koop als beloning het shirtje dat je leuk vindt. Wat ook motiverend werkt, is een kledingstuk expres een maat kleiner kopen. Zo heb je een doel om naar toe te trainen.

3 Plan een vast tijdstip voor je work-out.
Bereid je lichaam voor op het doen van een work-out. Door je work-out te plannen zet je je lichaam er toe om op een vast moment te bewegen.

4 Samen lekker actief.
Door samen met iemand te trainen wordt het sporten gezelliger. Ook kan je elkaar motiveren om te gaan sporten en helpen bij oefeningen. Spreek een vast tijdstip af om met elkaar te gaan sporten.

5 Meerder sportschema’s.
Door afwisseling te houden in het sportschema blijft het sporten leuk. Door elke keer maar dezelfde oefeningen te doen, is het plezier van het sporten gauw verdwenen.

Verhoog de intensiteit

Je hebt een vast tijdstip geblokt en misschien al wel een trainingsmaatje gevonden. Om progressie te blijven maken met het sporten zul je je de intensiteit moeten verhogen. Door telkens de lat iets hoger te leggen blijf je je lichaam uitdagen en kan je langzaam naar je doel toewerken.