Fitness oefeningen: lees deze tips

Iedereen denkt er wel eens over na om eindelijk dat goede voornemen om meer te gaan sporten in de praktijk om te zetten. Helaas blijft het vaak bij enkele trainingen en komen we daarna weer terug op de gekende excuses zoals geen tijd, te moe, de kinderen en dergelijke meer. Starten met sporten en dit ook lange tijd volhouden, lukt alleen maar als je het ook echt graag doet en er misschien zelfs uitkijkt om naar de oefeningen in de sportschool te gaan.

Kies fitness oefeningen die je graag doet

Iets wat je niet graag doet, zal je niet lang volhouden. Binnen de fitness bestaan zoveel verschillende oefeningen dat het haast onmogelijk is dat er geen oefeningen tussen zitten die jij graag doet. Ben je hier zelf niet helemaal in thuis, de trainers van de sportschool helpen je graag op weg. Ze hebben ook handige tips bij het beginnen met fitness.

Maak een trainingsschema

Belangrijk bij fitness is dat je zorgt voor een goed trainingsschema. Zomaar de sportschool binnenwandelen en lukraak wat fitness oefeningen doen, zal je niet veel resultaten opleveren. Zorg ervoor dat iedere spiergroep aan de beurt komt en gun je spieren tussen de trainingen door voldoende tijd om te herstellen.

Wissel de oefeningen in de fitness af met oefeningen die je thuis kan doen, wissel grondoefeningen in de fitness af met oefeningen waarbij je toestellen gebruikt en train elke dag een andereĀ  spiergroep. Op die manier sport je heel doordacht, hou je het leuk en uitdagend voor jezelf en loop je minder kans op overbelasting en blessures.

Maak een mooi overzicht met waarbij je alle fitness oefeningen namen geeft en vink telkens de afgeronde oefening af, het zal je nog meer motiveren als je ziet hoe ver je al geraakt bent. De trainer in je sportschool kan je op basis van jouw sportniveau helpen om een goed schema op te stellen en zal je ook helpen bij het correct uitvoeren van de verschillende fitness oefeningen voor een optimaal resultaat.

Kies een sportmaatje

Alleen is maar alleen en die stelling gaat ook als het om het uitvoeren van jouw fitness oefeningen gaat. Samen met een vriend of vriendin sporten is niet alleen leuker, het helpt je ook om minder makkelijk een training over te slaan. Je kan elkaar motiveren en uitdagen en zelfs helpen bij het uitvoeren van de moeilijkere oefeningen.

Fitness is niet alleen een leuke manier van sporten, het is ook heel veelzijdig en je kan je hele lichaam trainen. Na enkele beurten zal je ongetwijfeld al voelen dat je lichaam aan het veranderen is. Jouw gewicht en vetpercentage zullen zakken en je spiermassa zal stijgen, wat je lichaam er helemaal anders zal gaan uitzien.

Dus, denk na over de sportschool die je wil bezoeken, maak contact met die vriend of vriendin waarmee je samen wil gaan sporten en investeer in goede sportkleding. Veel fitness plezier!