De ultieme voorbereiding op een lange wandeltocht

Staat een lange wandeltocht binnenkort bij jou in de planning? Dan is het belangrijk dat je goede voorbereidingen treft. Je wilt er namelijk niet tijdens de tocht achter komen dat je met enkele belangrijke zaken geen rekening hebt gehouden. In dit blogartikel gaan we je dan ook precies vertellen hoe jij je het beste kunt voorbereiden. Lees snel verder voor meer informatie.

Trainen

Iedereen die nog jong en redelijk fit is kan in principe zonder al te veel moeite een wandeltocht maken van een aantal kilometer. Dit wordt echter een ander verhaal wanneer je meerdere tientallen kilometers per dag wilt lopen. In dit geval is het dan enorm belangrijk om je goed voor te bereiden door meerdere keren te trainen. Probeer de afstand langzaamaan op te bouwen tot je uiteindelijk probleemloos de afstand kunt lopen die je voor ogen hebt. Ook raden wij het aan om intervaltrainingen te doen, aangezien je hierdoor je conditie flink kunt verbeteren.

Goede schoenen

 Op goede voorbereidingstrainingen na zijn goede schoenen het meest belangrijke tijdens een wandeltocht. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om een goed paar wandelschoenen aan te schaffen en wist je dat je tegenwoordig ook duurzame opties hebt? Neem bijvoorbeeld vegan sneakers dames. Hierdoor profiteer je van een goede houding én ondersteun je tegelijkertijd een duurzamer milieu. Ideaal toch? Aansluitend op goede schoenen raden wij het ook aan om geschikte sokken te dragen. In dit geval kunnen bamboe sokken ideaal zijn.

Genoeg eten en drinken

Om voldoende energie te hebben tijdens de wandeltocht is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Vooral hydratie schiet er bij veel mensen nogal eens bij in en hier zit je dan ook absoluut niet op te wachten. Zorg ervoor dat je altijd voldoende eten en drinken meeneemt.

Loop met bepakking

 Doordat je tijdens de wandeltochten meerdere spullen moet meenemen kan het aantal kilo’s dat je op je rug moet dragen flink toenemen. Neem het trainen met bepakking dan ook zeker mee tijdens je voorbereidingen en je zal zelf merken dat de tocht hierdoor een stuk zwaarder zal worden.

Weet waar je gaat lopen

 De meeste mensen weten precies welke route ze gaan lopen. In dit geval kan het zeker verstandig zijn om deze route alvast te verkennen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Uiteraard is het mogelijk om deze route met de fiets of per auto te verkennen.

Wij hopen dat je door dit blogartikel beter voorbereidt bent op je aankomende wandeltocht en natuurlijk kan het nooit geen kwaad om advies te vragen bij mensen die hier al ervaring mee hebben.