Biceps trainen: de beste biceps oefeningen

Een goed getrainde biceps is een blikvanger. Mannen met getrainde biceps ogen mannelijk en voor veel vrouwen aantrekkelijk. Er zijn daarom ook diverse manieren om je biceps te trainen en zo je mannelijkheid tot uiting te brengen. En het zorgt er ook nog eens voor dat je fysieke klussen makkelijker kunt uitvoeren. Ook vrouwen kunnen hun biceps trainen voor extra spierkracht en het stimuleren van de vetverbranding. Met de beste biceps oefeningen die we hieronder noemen kun je meer volume krijgen.

Barbell curls

Barbell curls zijn biceps oefeningen met een halter, ook barbell genoemd, met twee gewichten aan de uiteinden. Het gewicht kun je zelf kiezen. Hoe zwaarder en hoe meer moeite je moet doen, hoe beter het lukt om een sterke bovenarm spieren te kweken. De halter wordt met de handpalmen naar boven gericht vastgepakt. De armen houd je in de startpositie op de hoogte van de heupen samen met de barbell. Iedere keer breng je de barbell naar je borst toe waarbij je jouw armen buigt. Deze oefening herhaal je meerdere keren.

Preacher curls

Hier train je zittend jouw biceps met behulp van een EZ vormbankje. De stang die je gebruikt is tevens een EZ stang die je met beide handen vastpakt. De handpalmen zijn omhoog gericht en pakken de stang vast in de voor de handen gemaakte kronkel. De stang houd je ter hoogte van je schouders. Je rug hou je tegen de banksteun. Je drukt de EZ halter steeds naar je borst toe en laat deze dan weer rustig voor je uit zakken.

Hammer curls

Hammer curls worden uitgevoerd met kleine belts. Je kunt een gewicht kiezen wat bij je vermogen past. Je staat volledig met een rechte rug. In zowel de rechter als linkerhand heb je een dumbbell. Met naar binnen gekeerde handpalmen houd je de dumbbels stevig vast langs het lichaam in de startpositie. Je drukt de gewichten steeds verticaal omhoog richting borst op schouder hoogte en laat ze langzaam weer zakken.

Concentration curls

Dit is een oefening om in vorm te komen. Je biceps kun je hierbij zoals gewenst vormen doordat je deze spieren aan alle kanten traint. Je leunt naar voren, waarbij je op een bankje zit. Hierbij zet je een arm met een hand op de heup aan dezelfde zijde. De andere arm duw je steeds vanuit je knie aan dezelfde kant schuin naar boven richting de schouder aan de andere kant. Je benen staan uit elkaar. Je kunt kortom alle kanten uit om je bovenarm-spieren te trainen. Je kunt hiervoor diverse workouts  combineren voor sterkere armspieren en een optimaal resultaat.

Met behulp van bovenstaande biceps oefeningen kun jij aan de slag om je bovenlichaam mooi in vorm te krijgen. Oefenen maar!