Begin het jaar 2022 goed: zo maak je een home-gym

Het is zover: 2022 is een feit. Tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven en je goede voornemens te verwezenlijken. Heb je als goede voornemen om meer te bewegen?
Dan kan een homegym je daarbij helpen. Op die manier wordt de drempel lager om een work-out te doen. Hoe je een kamer in huis omtovert tot thuis sportplek? Dat lees je in deze blog.

Fitnessmat

Een goede work-out start met een fitnessmatje. Het is tenslotte niet zo comfortabel om push-ups op de koude en harde ondergrond te doen.  Het voordeel van thuis sporten is dat je een fitnessmat niet mee hoeft te nemen. Daardoor kun je gerust een dikkere en comfortabele mat kopen. Verder moet je bij de aanschaf van een fitnessmat goed kijken naar het materiaal. Wil je bijvoorbeeld een duurzame optie? Kies dan voor een mat die gemaakt is van kurk en TPE materiaal. Wil je materiaal waarmee ervaren yogi’s werken? Kies dan voor de welbekende Manduka mat. Deze zijn gemaakt van natuurlijk rubber en beschikken over perfecte kwaliteit.

Fitness attributen

Voor je eigen homegym heb je ook fitness attributen nodig. Dat hoeft natuurlijk niet direct een loopband of crosstrainer te zijn, maar dat kunnen ook een paar simpele gewichten zijn. Denk aan een kettlebell of dumbells die verkrijgbaar zijn in verschillende gewichten. Wil je werken aan je uithoudingsvermogen? Dan is het verstandig om een aantal cardio oefeningen op te nemen in je work-out. Een attribuut voor een cardio-oefening is een springtouw. Hiermee boost je je conditie. Voor het trainen van specifieke spiergroepen kun je bijvoorbeeld een buikspierwiel kopen of weerstandsbanden voor je benen en billen.

Hydrateren

Tijdens het sporten ben je – als je het goed doet – flink aan het transpireren. Wanneer je veel sport verlies je namelijk veel vocht. Daarom is hydrateren tijdens het sporten belangrijk. En niet alleen tijdens het sporten maar gedurende de hele dag. Want wist je dat je zo’n twee liter water moet binnenkrijgen per dag? Reden genoeg om te investeren in een goede waterfles. Tijdens je work-out is het handig om een fles bij de hand te hebben waar je gemakkelijk uit kunt drinken. Bijvoorbeeld een fles met een drinktuit in plaats van een dop.

Gadgets

Waar je tijdens een bodypump les normaliter sport op harde fitness muziek, moet je het thuis helaas doen zonder hard dreunende boxen. Het kan namelijk maar zo zijn dat iemand in de kamer naast je aan het werk is of slaapt. Daarom is het verstandig om draadloze oortjes te kopen. Zo heb je je handen vrij en belast je huisgenoten niet met jouw fitness beats.

Vitaliteit stimuleren

Veel bedrijven vinden het belangrijk om vitaliteit van medewerkers te stimuleren. Zeker nu covid-19 ervoor zorgt dat we nog steeds thuiswerken. Vraag daarom eens na bij jouw bedrijf of er een regeling is om thuis sporten te stimuleren. Misschien kun je gebruikmaken van een betaalde sportapp of is er een bedrag beschikbaar voor een sportief relatiegeschenk.