Milkshake gezonde lunch

5 lekkere en makkelijke lunch recepten

De lunch is één van de hoofdmaaltijden van de dag. Het is super belangrijk dat je tussen je werkuren door genoeg eet. Het zorgt er ook voor dat je genoeg energie binnen krijgt en productief kunt werken. Na al die maanden thuis werken, wordt het voor jou wellicht ook weer tijd om af en toe naar kantoor te gaan. Mis je die lekkere thuis-lunches nu al? Het is voorbij met de tijd waarin je niet na hoeft te denken wat je eet als lunch. Hoe heerlijk was het om de koelkast open te trekken en te pakken wat je lekker vindt. Het is nu tijd om weer na te denken over wat je meeneemt. We hebben hier verschillende recepten opgesomd voor een aantal situaties. Eet smakelijk! 

Waarom een makkelijke lunch?

Een makkelijke maar lekkere lunch is toch ideaal? Als je honger hebt, wil je niet nog uren bezig zijn met het maken van een lekkere lunch. Je wilt gelijk kunnen eten. Helemaal als je thuis of op kantoor werkt wil je snel je lunch klaar hebben. Je hebt vaak maar een halfuurtje de tijd. Ben je al een half uur bezig met het klaarmaken? Dan heb je weinig tijd meer om zelf bij te komen en echt pauze te houden. Een makkelijke lunch is dus aan te raden!

Makkelijke lunch recepten kantoor

1. Salade

Salades kun je eenvoudig de avond of ochtend van tevoren klaarmaken. Daarnaast is het een slimme manier om overgebleven restjes van het avondeten niet weg te gooien. Het enige wat je nodig hebt is sla. Vervolgens kijk je wat je nog in de koelkast hebt liggen aan groenten. Combineer het bijvoorbeeld met paprika, tomaat, komkommer. Je kunt hier een overgebleven vis, vlees of vegetarisch restje aan toevoegen. Heb je nog ongebrande noten in huis? Amandelen, pijnboompitten of cashewnoten zijn super lekker door een salade! Kortom, verzamel de avond van tevoren alle restjes en maak voor jezelf een heerlijke salade.

2. Wraps

Wraps zijn ook makkelijk mee te nemen in een broodtrommel. Dit is een heerlijk alternatief voor brood en je kunt zelf het beleg bepalen! Begin met de ondergrondlaag. Dit kan bijvoorbeeld een laagje hummus zijn, roomkaas of hüttenkase. Vervolgens beleg je de wraps met groenten of met onbewerkte vleeswaren. Tot slot kun je de wraps ook nog beleggen met lekkere noten. 

Makkelijker lunch recepten thuis

1. Omelet

Ben je thuis? Dan heb je beschikking tot meer eten & drinken dan op kantoor. Je kunt thuis gaan voor een omelet. Heb je niet genoeg tijd om te bakken? Maak het dan ‘s ochtends en bewaar het tot de lunch. Een omelet maak je natuurlijk met ei en olie. Je kunt daarnaast tomaat, ui, champignons en nog tientallen andere groenten toevoegen. 

2. Tosti’s

Ook tosti’s zijn zo klaar. Even het tosti-ijzer erbij pakken en je hebt heerlijke broodjes. Probeer bijvoorbeeld dit pittige recept van Lekker en Simpel. Hiervoor heb je nodig: oude of belegen kaas, boterhammen, sambal, chorizo en tomaat. Vervolgens heb je een heerlijke pittige tosti!

Makkelijke lunch recepten kids

1. Pannenkoeken

Als er iets is wat kids lekker vinden zijn dat pannenkoeken! Ze zijn supermakkelijk om te maken en ook heel erg lekker als lunch. Ideetje: maak de pannenkoeken de avond van tevoren klaar. Dan hoef je ‘s ochtends niet tientallen pannenkoeken te maken. Ze zijn trouwens ook heerlijk als ontbijt. Zo wordt lunchen een feest!

2. Milkshake

Kids houden van milkshakes! Ze zijn ook lekker gezond. Super leuk om mee te geven naar school in plaats van water of een pakje drinken. Zin in een aardbei, bananenmilkshake? Het enige wat je daarvoor nodig hebt is: 1 bevroren banaan, 250 verder aardbeien en 150 ml melk. Mixen maar en je hebt een heerlijke milkshake. 

Bekijk ook eens onze tips over gezonde lunch recepten!