Tips om je zwembad te onderhouden

Als je een eigen zwembad hebt in je tuin, dan is het natuurlijk heerlijk om daar een frisse duik in te kunnen nemen op een warme zomerdag. Maar het is wel belangrijk dat je dit zwembad goed hebt onderhouden voordat je een duik gaat maken. Hieronder geven we je enkele tips om je zwembad te onderhouden.

Reinigen

Het is als eerste erg belangrijk om je zwembad regelmatig te reinigen. Je hebt altijd kans dat wanneer je aan het zwemmen bent er per ongeluk insecten in vliegen of dat er bijvoorbeeld blaadjes van de boom afvallen in het water. Dit kan je eenvoudig doen met een schepnetje. Ook op de bodem van het zwembad kan vuil gaan liggen, dit moet je met een speciale zwembadstofzuiger doen.

Waterbalans

Verder moet je ook om de zoveel tijd de waterbalans controleren. Onder de waterbalans vallen meerdere onderwerpen, zo heb je de pH-waarde, chloorniveau, alkaliniteit en calciumhardheid. Meestal kan je dit testen met speciale stripjes die dan met een kleur aangeven of de grenswaarde er nog binnen zit, of er buiten valt.

Chloor

Je hebt chloor in verschillende vormen, zo heb je tabletten, poeder of vloeistof. Chloor zorgt er voor dat je zwembad schoon blijft. Doe daarom regelmatig een chloorbehandeling voor je zwembad.

Filter

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om je filter even te vervangen. In het filter gaat namelijk veel vuil zitten en wanneer het filter te vies is, kan het ook geen vuil meer opnemen. Zo zorg je er voor dat het zwembadwater helder en schoon blijft.

Afdekking

Om je zwembad schoon te houden wanneer je er geen gebruik van maakt, kun je het beste gebruik maken van een afdekken over je zwembad. Zo heb je ook minder chemicaliƫn nodig om je zwembad schoon te houden. Mocht een eigen zwembad toch allemaal teveel werk zijn, kijk dan eens bij een het goed onderhouden zwembad Antwerpen.

Om te kunnen blijven genieten van je eigen zwembad, is het belangrijk dat je hem goed onderhoudt. Zo moet je het zwembad regelmatig reinigen van vuil met een schepnetje of zwembadstofzuiger. Ook moet je regelmatig de waterbalans van het water controleren met een speciaal stickje. Regelmatig zul je ook chloor moeten toevoegen in de vorm van poeder, tabletten of vloeistof. Het filter moet ook eens in de zoveel tijd gereinigd worden om helder water te houden. Zorg ervoor dat het zwembad afgedekt is als je het niet gebruikt.