Zo kies jij het beste meditatiekussen

Wil je ervoor zorgen dat je jouw meditatiehouding zo lang mogelijk volhoudt? Dan is de aanschaf van een goed meditatiekussen zeker aan te raden. Een meditatiekussen is perfect voor wanneer je ervaren bent met mediteren en een kussen gebruikt voor fysieke klachten, maar het is ook ideaal voor de beginners. Je kunt zo veel beter concentreren op het mediteren en daar pluk je snel de vruchten van. Maar hoe kies je nu het beste meditatiekussen? Dat lees je hier!

Het beste kussen voor jouw zithouding

Een meditatiekussen maakt het makkelijk om een zithouding langer vol te houden, maar daarnaast zorgt het ook voor de verlichting van bijvoorbeeld rugklachten en wordt je veel minder snel afgeleid. Welk kussen jij nodig hebt is afhankelijk van de zithouding die je graag aanneemt. Voor de lotushouding is een laag kussen nodig, zoals een halve maan meditatiekussen. Voor de kleermakerszit is een rond en wat hoger kussen de beste keuze. Voor het eerst mediteren op een bankje? Dan kun je leren de Japans zithouding te perfectioneren.

Aandachtspunten meditatiekussen kopen

Waar moet je op letten wanneer je een meditatiekussen wilt aanschaffen? Er zijn een aantal aandachtspunten die je mee kunt nemen: deze vind je in onderstaand overzicht:

  • Zithouding: een kussen kies je op basis van de zithouding waar jij je het meest comfortabel in voelt.
  • Hoes: de hoes van het kussen is bij voorkeur gemaakt van een onverslijtbare hoes, waardoor je er zeker van bent dat een kussen lang meegaat zonder te beschadigen.
  • Materiaal: kijk naar het materiaal van het kussen. Je kunt kiezen voor kwalitatieve materialen die niet alleen natuurlijk zijn, maar ook goed bestand zijn tegen veelvuldig gebruik. Zo geniet je het langst van je meditatiekussen.
  • Smaak: natuurlijk moet je ook een kussen kiezen die jij mooi vindt en die goed past in de ruimte waar je gaat mediteren.