Gezonde geest in een gezonde body

Veel bewegen en lekker sporten, belangrijk om je goed fit te houden. Zeker in de wintermaanden is het ook goed om je lichaam eens extra te verwennen. Vooral met een goede verzorging zodat je daarna weer fris van start kan gaan.

Bezoek een sauna

De sauna komt uit Finland en staat voor een droog hete luchtbad. De temperatuur is zo hoog (80 tot 120 °C) dat je gaat zweten. Dit voelt als reinigend voor je lichaam. Het saunabezoek is ontspannend en kan dus geestelijk ook een positief effect hebben. 

In je lichaam gebeurt genoeg bij het sauna bezoek. Je temperatuur kan oplopen tot 39 °C en daardoor verwijden je bloedvaten zich. De huidporiën gaan open en je gaat zweten. Hierdoor koelt je lichaam weer af. Omdat het vocht uit je bloed komt zal je bloeddruk gaan dalen. Je algehele weerstand wordt verbeterd doordat je beter went aan het verschil tussen warmte en koude. Ook je ademhalingsapparaat wordt flink getraind. Prima voor de komende wintermaanden.

Boek een hamam behandeling

Een hamam of hammam behandeling kun je vinden bij een speciale salon of bij een sauna. De doel van de hamam behandeling is een reiniging van het lichaam waardoor lichaam en geest weer in balans raken. De behandeling komt uit Centraal-Azië en heeft zo haar eigen rituelen. 

Je lichaam wordt eerst opgewarmd waarna je naar een warme ruimte gaat voor de behandeling. Je gaat liggen op een opgewarmde marmeren plaat en ondergaat een was- en scrubritueel. Dit gebeurt met olijvenzeep en een speciale scrubhandschoen. Het vele water dat gebruikt wordt is van een aangename temperatuur. Alle dode huidcellen worden zo afgevoerd. Na de ontspannen behandeling zul je je herboren voelen.  

Neem thuis een voetenbadje

Thuis kun je het lichaam natuurlijk ook goed verzorgen Wat dacht je van een ontspannen voetenbadje voor je voeten. Dit kan zelf verlichting geven bij onder andere keelklachten. Door een voetenbadje met zeezout worden de poriën van je voeten geopend. De reinigende werking van het zeezout kan zo beginnen. Na deze reiniging kun je de voeten voorzichtig scrubben zodat je de oude huidcellen verwijdert. Na het afspoelen kun je dan je voeten verzorgen met een voetencrème. Zo krijg je door je warme voeten een ontspannen gevoel en heeft het een positief effect op je gezondheid.

Het blijkt dat naast inspanning ook de ontspanning zijn vruchten af kan werpen voor een gezonde en fitte levensstijl.