Fit blijven met een rollator

Bent u op leeftijd, maar vindt u het nog steeds erg belangrijk om u fit te voelen en vitaal te blijven? In dit geval kunt u er erg goed aan doen om een rollator te gebruiken. Deze zorgt er namelijk voor dat u mobiel blijft en kunt blijven wandelen. Want zeg nu eerlijk; er is niets fijner dan een gezellige wandeling?

De keuze van een rollator bepalen

Wanneer je de keuze gaat maken voor een rollator, zijn er veel factoren waar je op dient te letten. Zo kun je allereerst kiezen voor een binnen- en buitenrollator. In veel gevallen kunnen de rollators voor beide doeleinden gebruikt worden, maar dat is niet bij iedere rollator zo. Het verschil in een binnen- en buitenrollator is vooral te merken aan de grootte, het materiaal en de wielen. Wanneer je een buitenrollator aanschaft is het vaak gewenst dat deze erg stevig is en zachte wielen heeft. Deze wielen zorgen er namelijk voor dat de rollator zo min mogelijk zal gaan trillen wanneer je over bijvoorbeeld klinkers zult gaan lopen. Tot slot is het erg handig als de rollator ook een tas aan de voorkant heeft waar je je spullen in kunt opbergen. Bij een binnen rollator is dit vaker een dienblad dan een tas. De tas zal er voor zorgen dat je ook gerust boodschappen kunt gaan doen wanneer je een wandeling maakt. Hierdoor ben je steeds minder afhankelijk van andere!

Advies krijgen voor een mobiliteitsproduct

Uiteraard zijn er personen waarbij een rollator geen geschikt product is. Ook voor deze personen is het belangrijk dat ze mobiel blijven. Bij Uw-rollator.nl zijn dan ook niet enkel rollators beschikbaar, maar ook rolstoelen, scootmobielen en boodschappentrolleys. Wanneer je bijvoorbeeld een scootmobiel aanschaft, ben je niet enkel in kleinere afstanden mobiel. Je kunt dan afstanden van meerdere kilometers afleggen zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Hierdoor krijg je de dagelijkse hoeveelheid frisse buitenlucht binnen en hoef je niet heel de dag in de woning te blijven zitten. Dit zal niet alleen erg gezond zijn voor de fysieke gesteldheid, maar maakt het leven ook een stuk leuker. Daarnaast zijn alle scootmobielen van Uw-rollator.nl ook gemakkelijk mee te nemen op reis. Dit is wel zo handig wanneer je een dagje of weekendje weg gaat met familie of vrienden. Wil je meer informatie over het aanbod? Neem contact op met de productspecialisten. Zij helpen je maar al te graag op weg.