Een zonnebrand kiezen voor de vette huid

Wanneer je een vette huid hebt, is het soms wel eens lastig om een goed verzorgend product te kiezen. Dat geldt ook al snel voor een zonnebrand. Het is daarom goed als je informatie inwint over wat een goede zonnebrand is. Welke eigenschappen moet een zonnebrand hebben om ook voor een vette huid geschikt te zijn.

Ten eerste gaat het er natuurlijk om dat je huid daadwerkelijk beschermd wordt door de zonnebrand. Daarom is het zo dat afhankelijk van je huidtype je moet kijken welke zonnebrand er het beste bij past. Door de kennis die op het gebied van de huid is toegenomen is het steeds gemakkelijker om de juiste zonnebrand te kiezen. Daarmee kan je uitstekend kiezen voor de beste zonnebrand voor het gezicht volgens de dermatoloog.

Belang van zonnebrand

Mede door de verandering van het milieu is de kracht van de zon in Nederland steeds sterker geworden. De schadelijke straling die in het zonlicht zit heeft dus direct gevolgen voor je huid. Denk daarbij niet alleen aan de Uv-straling, maar ook aan andere soorten straling die in het zonlicht zitten.

Een bescherming is daarom noodzakelijk en zorgt ervoor dat de straling geen schade toebrengt aan je huid of aan de dieper gelegen delen van de huid. Zorg daarom ook altijd dat je een zonnebrand gebruikt met factor 15 of hoger. De regel is dat hoe hoger de factor, hoe langer je in de zon kan. Bedenk wel dat ondanks een hoge factor je toch elke twee uur opnieuw moet smeren.

Ingrediënten van een zonnebrand

Er wordt al snel gedacht bij een zonnebrand dat de factor het enige is waar je op moet letten. Dit is echter niet het geval. Je hebt ook te maken met de ingrediënten die gebruikt worden om de zonnebrand te maken. Een goede zonnebrand zal ook zorgen voor een extra ondersteuning aan je huid door bijvoorbeeld antioxidanten toe te voegen.

Of de samenstelling van de zonnebrand af te stemmen op de verschillende huidtypen die er zijn. Maar naast de ingrediënten is het ook belangrijk hoe je de zonnebrand aanbrengt. Welke invloed heeft het op de andere producten voor de huidverzorging.

Huidverzorging

Bij huidverzorging wordt er al snel gekeken naar welke crème kan je gebruiken, wat is er allemaal mogelijk, enzovoort. Er wordt echter maar weinig gekeken naar de andere mogelijkheden die er zijn voor huidverzorging. De invloed van voeding op de huid is er een goed voorbeeld van.

Er zijn voedingsproducten die een betere ondersteuning geven aan de huid dan andere producten. Daarom wordt steeds duidelijker hoe ook de voeding en het voedingspatroon kan bijdragen aan een gezonde huid. Dit geldt ook voor het juiste gebruik van het zonlicht. Lees daarom dit blog over huidverzorging op om meer inzicht te krijgen.