Bij een fit lichaam hoort fit kleding

Heb jij een mooi slank of goed getraind lichaam? Dan ben je vast bekend met de fit pasvormen! De slim fit pasvorm is helemaal trendy en dan niet alleen voor dames, maar ook zeker voor heren. We zien dit terug in slim fit overhemden en T-shirts maar ook in de jeans en pantalons. De slim fit pasvorm sluit nauwer aan op je lichaam dan de normale pasvorm, maar is niet helemaal aansluitend, want dan zou het tight fit heten. Een normale pasvorm wordt ook wel regular fit genoemd. Een slim fit shirt is vaak gemaakt van meer stretch materiaal dan een gewoon shirt. De tight fit pasvorm is maar voor weinig mensen weggelegd, alleen als je helemaal afgetraind bent staat zo’n overhemd of shirt mooi aangezien dit kledingstuk vrij strak rondom het lichaam zit.

Hoe moet een slim fit overhemd vallen

Omdat je hele bovenlichaam bedekt is met een overhemd en dus een eerste indruk geeft bij een ontmoeting, is het wel van belang dat dit overhemd goed past. Het overhemd moet goed passen op jouw lichaam omdat de focus van de mensen in eerste instantie op je gezicht en torso gericht zijn. Zeker als je hier niets overheen draagt. Het boord van een overhemd, de kraag, draagt het meest bij aan het effect op je gezicht. Door je boord wat open te dragen of een sjaaltje te gebruiken, trek je de aandacht van je torso naar je gezicht.

Kijk eerst naar je lijf

“Kleding maakt de man” is nog steeds een populaire uitdrukking en niet voor niks. De kleding die je koopt, moet bij je lichaam passen. Heb je een goed lijf, dan kun je van alles dragen, maar leg het er niet te dik bovenop. Houd het sjiek, dus liever geen tanktop et cetera. Heeft de natuur je wat minder gezegend en ben je wat gezetter, probeer dan wat lengt in je postuur te brengen door rustige kleuren en bijvoorbeeld een lengtestreep.