huidverzorging

Voel je fit door gebruik te maken van de juiste huidverzorging

De meeste mensen zijn, vanzelfsprekend bezig met het behalen van het perfecte bikinilichaam of de mooiste abs voor de zomer. Hierbij wordt vaak vergeten dat de huid ook de nodige verzorging nodig heeft. Niet alleen in de zomer, maar eigenlijk altijd.

De zin van huidverzorging

Hoe dan ook, welke producten je dan ook mag gebruiken voor jouw dagelijkse routine, het is en blijft het allerbeste om zo weinig mogelijk producten te gebruiken voor de dagelijkse huidverzorging.

De reiniging van de huid is altijd essentieel. Indien er weinig make-up wordt gebruikt, moet een enkele reiniger kunnen volstaan. Gebruik je veel make-up (foundation en dergelijke) dan zul je misschien iets ‘sterkers’ nodig hebben om je huid goed te reinigen.

Scrubben van de huid wordt eigenlijk afgeraden. Hiermee wordt namelijk de hoornlaag van de huid verwijderd. De hoornlaag is de laag die je huid beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Heeft jouw dagcrème, een SPF factor? Gelukkig zijn er steeds meer dagcrèmes die een SPF van bijvoorbeeld 10 of 20 hebben. SPF is een belangrijk element voor iedere huidverzorging! Voor de juiste dagcrème met SPF kun je een kijkje nemen tussen de producten van Image Skincare.
Over het algemeen is een SPF van gemiddeld 15, voldoende. Is het hartje zomer? Dan kun je beter kiezen voor een dagcrème met een hogere SPF.

De onzin van huidverzorging

We zien de laatste tijd steeds meer trends ontstaan op het gebied van huidverzorging. Zo hebben we bijvoorbeeld de gezichtsrollers. Deze zorgen ervoor dat de bloedvaatjes in gezicht beter op gaan staan en hierdoor ontstaat een natuurlijke ‘blush’. Een lichtroze kleur waarvan we denken dat het mooi en gezond is. Eigenlijk is het rode in je gezicht niet meer dan een lichte huidirritatie. Desondanks is het wel een stimulans voor de doorbloeding van je huid.

Een andere tip die we je mee kunnen geven is; Vermijdt producten in een glazen potje. Het ziet er mooi uit en geeft een luxe uitstraling aan het product. Echter laten producten in glazen potjes, elke keer dat deze worden geopend, lucht en licht binnen. De producten in een tube blijven beter bewaard en of beschermd. Heb je thuis nog glazen potjes staan? Dan kun je deze het beste bewaren in een kastje om de invloeden van buitenaf te beperken. De producten worden namelijk een stuk minder effectief bij constante blootstelling aan licht en lucht.