5 redenen om nu te stoppen met roken

Het is alweer bijna december, en dit jaar loopt natuurlijk iets anders dan verwacht door corona. Maar dat betekent niet dat ja alvast kunt nadenken over je goede voornemens voor het komende jaar. Al hoef je met je goede voornemens niet eens te wachten op volgend jaar, je kunt er ook nu al mee beginnen! Het is nu stoptober en veel mensen zijn bezig met het stoppen met roken. En om jou nog een beetje aan te moedigen om dit ook te doen geven we in dit artikel 5 redenen om nu te stoppen met roken!

Het scheelt geld

Deze eerste reden spreekt natuurlijk voor zich. Als je stopt met roken, kan je dat tientallen euro’s per maand schelen. Tel het maar eens op wat je per maand uitgeeft aan sigaretten. Dat kun je allemaal besparen.

Je voelt je fitter

Misschien zul je je in het begin nog niet meteen fit voelen, maar na een paar weken zul je al merken dat je conditie beter wordt en dat zal alleen maar nog beter worden. Niet meer hijgend die trap op, maar vol energie!

Je huid gaat er beter uitzien

Wanneer je stopt met roken, krijgt je huis een gezonde en frisse kleur. In je gezicht zal dit goed zichtbaar zijn. De doorbloeding wordt beter en je krijgt minder snel nieuwe rimpels. Je huid wordt elastischer en steviger.

Je leeft waarschijnlijk langer

Deze reden klinkt zwaar, maar is ook echt waar en belangrijk. Gemiddeld genomen leeft een roker tien jaar korter dan een niet-roker. Dat komt doordat je door het roken meer kans hebt op kanker en hart- en vaatziekten. Als je stopt met roken, heb je een grotere kans om gezonder te blijven.

Je hoeft het niet alleen te doen

Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor hoeft te staan als je wilt stoppen met roken. Natuurlijk kun je steun krijgen van vrienden en familie. Maar daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden om hier hulp bij te krijgen. Zo zijn er coaches die je kunnen helpen. En wist je dat het ook mogelijk is om door middel van hypnose te stoppen met roken? Daarbij verbannen ze je onderbewuste drang naar een sigaret.

Met behulp van bovenstaande redenen moet je wel overtuigd zijn om te stoppen met roken. Op naar een gezonder leven zonder sigaretten!